top of page

VERHAAL

Voor je 't weet word je wakker en heb je een baan in plaats van een kater, 

een echte relatie in plaats van een scharrel en maken je naïeve dromen plaats voor de harde realiteit.
Betekent trouwen gewoon settelen of de rest van je leven aanpassen?

Betekent een negen tot vijf baan aannemen opgeven of juist volwassen worden?
Betekent tien jaar in Amsterdam voor altijd blijven of tijd om te gaan?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Voor je 't weet is het verhaal van vier twintigers in Amsterdam die zich een weg banen door al hun struggles en grote vragen.
De jonge barvrouw WILLEMIJN lijkt het allemaal te hebben – een charmante vriend, DENNIS, een toegewijde beste vriendin, LISA, en de vrijheid om haar dromen na te jagen. Maar als ze een full time functie aangeboden krijgt op het advocatenkantoor waar ze overdag werkt, slaat de twijfel toe – als ze de baan aanneemt, zal ze haar acteercarrière moeten laten varen. Ze stort haar hart uit bij Dennis, maar hij snapt haar twijfel niet en vindt dat zijn vriendin haar droom niet op moet geven. Door een misplaatste actie van Dennis komt de relatie op losse schroeven te staan en zoekt Willemijn steun bij Lisa.

Lisa vindt juist dat Willemijn voor de baan moet gaan. Het is tijd voor verandering en men moet de tekens niet negeren. Lisa wil zelf het liefst verhuizen naar Los Angeles om haar zangcarrière nieuw leven in te blazen, maar ze heeft altijd het plan gehad om daar met haar droomvrouw naar toe te gaan en die is nog steeds niet verschenen…

Dennis is schrijver en probeert zijn stuk aan de man te brengen. Als hij als uitzendkracht begint op het kantoor waar LUUK werkt, blijkt die hem daarbij te kunnen helpen. Luuk gaat dagelijks achter de vrouwtjes aan, maar komt vaak niet verder dan een onenightstand en eindigt dan, na zijn befaamde ontbijtje, alleen.

Willemijn heeft na een tijdje behoefte aan iemand die niet zeurt over haar toekomst en neemt, na een avond in de bar aan het Waterlooplein, Luuk mee naar huis. Luuk blijkt alleen zijn kans schoon te zien en wil alles opgeven om nu eindelijk eens een serieuze relatie te beginnen. Ze weten echter niet dat Dennis hen allebei kent…

Naarmate het moment dat Willemijn een knoop moet gaan doorhakken dichterbij komt, raakt ze zichzelf steeds meer kwijt. Laat Dennis haar gaan of zijn ze samen beter af?

De tekens sturen de vier twintigers alle kanten op, maar welke afslag kiezen ze?

 

bottom of page