top of page

DE BRUG MUSICALTHEATER

De Brug Musicaltheater bestaat uit een groep jonge professionals op het gebied van musicaltheater. De Brug Musicaltheater is voortgekomen uit Onder de Pannen: een theatergezelschap dat nieuw Nederlandstalig theatermateriaal ontwikkelt in de nok van Koninklijk Theater Carré (Klein Carré). Binnen dat gezelschap groeide de behoefte onder enkele acteurs om een meer uitvoerend gezelschap te creëren. Zo ontstond De Brug Musicaltheater.
 

De Brug Musicaltheater produceert vanuit de behoefte muzikaal theater te maken vanuit de spelers zelf, wat zij willen vertellen en hun persoonlijke verbinding met het materiaal, en daarmee niet vanuit commercieel oogpunt. Dit gezelschap wil op die manier een brug slaan tussen de acteurs en hun bezoekers en deze kennis laten maken met een puurdere vorm van musicaltheater.
Met het oog op haar doelstellingen heeft De Brug Musicaltheater als eerste productie gekozen voor Voor je ‘t weet (gebaseerd op de
Off-Broadway hit Next Thing You Know). De thematiek van deze voorstelling speelt, meer dan ooit te voren met het oog op de crisis en diens gevolgen, een grote rol in de huidige maatschappij. Thema’s als ‘volwassen worden’, ‘kiezen tussen hart en hoofd’ en ‘dromen tegenover realiteit’ in combinatie met de nodige humor, liefdesperikelen en relativering van de dagelijkse sleur maken het stuk voor menigeen zeer herkenbaar en zal daarom een breed publiek aanspreken.

bottom of page