top of page

CREATIVES

JOSHUA SALZMAN & RYAN CUNNINGHAM
Muziek, dialogen & liedteksten



Joshua Salzman (muziek) en Ryan Cunningham (dialogen en liedteksten) zijn zowel Jonathan Larson Award winnaars als Drama Desk en MAC Award-genomineerde schrijvers. Hun Off-Broadway musical I Love You Because is over de hele wereld geproduceerd in vijf verschillende talen. Hun nieuwe musical Next Thing You Know is in New York (CAP 21) geproduceerd, maar ook op andere plekken in Amerika en Europa. Ryan en Joshua zijn alumni van het ‘NYU Graduate Musical Theatre Writing Program’ en allebei lid van ‘ASCAP’ (The American Society of Composers, Authors and Publishers) en ‘Dramatists Guild’. 

STEVEN MOONEN
Regie & Artistiek leider De Brug Musicaltheater

 

 

Na zijn opleiding aan de Pedagogische Akademie, waar hij in 1985 zijn diploma behaalde, studeerde Steven Moonen aan de Akademie voor Lichamelijke Opvoeding. Ondertussen volgde hij zang- en toneellessen aan de Amateur Theaterschool en lessen jazz- en klassiek ballet bij de Wladimir Dance Studio's. Steven speelde mee in de producties Zeldzaam, Sweet Charity, Revue Revue, Riket met de Duif en Laat Ze Maar Praten. Van 1995 tot 1997 speelde hij mee in de jubileumproductie Zzinderella van Tekstpierement. Tijdens zijn loopbaan volgde Steven Moonen zanglessen bij Jan Willem Westerhuis en een masterclass zang bij Mary Hammond. Hij nam deel aan de workshop 'Acting in Dance' van Rick Atwell en volgde de cursussen van Shireen Stroker en Myrna Dresens. Naast zijn rol in Revue Revue volgde Steven Moonen de gehele cyclus van de cursus bewegingscompositie. Na Zzinderella werd hij door Frank Sanders opgeleid tot docent Bewegings- en Theatercompositie. Momenteel is Steven Moonen zakelijk leider van de Frank Sanders Akademie en artistiek leider van De Brug Musicaltheater. 

ALAN EVANS
Muzikale leiding & piano

 

 

Alan Evans studeerde aan de Royal College of Music in London, Manhattan School of Music in New York en aan de University of Vermont.

Hij was dirigent/muzikaal leider/toetsenist/arrangeur in Nederland bij onder andere de musicalproducties Closer Than Ever, Cyrano, Tsjechov, Mata Hari, Zeldzaam, Nonsens, Publiek, Ping Ping, Fien, Montezuma's Revenge, Moeder in de Wolken en MADley Amsterdam.

In New York was hij dirigent/muzikaal leider bij o.a. Hair, Hello Dolly, West Side Story, Pirates of Penzance en Mame. Alan was tevens pianist/componist voor de Viola Farber Dance Company en Merce Cunningham Studio.

Als opnametechnicus, freelance producer, arrangeur en synthesist/programmeur werkte Alan mee aan talloze platen, CD's en radio/tv-reclames. In Voor je ’t weet neemt Alan na lange tijd weer plaats achter de vleugel.

ROEL GOEDHART
Gitaar

 

 

De jonge Nederlandse gitarist Roel Goedhart behoort tot een nieuwe generatie klassieke gitaristen die bijdraagt aan de bekendheid van het instrument. Hij maakte in 2012 zijn debuut op de klassieke tv-zender BravaNL en werd al op jonge leeftijd gevraagd voor diverse concerten. Zo speelde hij op 17-jarige leeftijd de solo in het befaamde Concerto de Aranjuez van J. Rodrigo en trad hij op in het buitenland, op gerenommeerde concertpodia waaronder het Muziekgebouw aan ‘t IJ en diverse festivals.
Roel ontving zijn eerste gitaarlessen op zevenjarige leeftijd; in de jaren daarna ontwikkelde hij een voorliefde voor het klassieke gitaarrepertoire. Aan het Conservatorium van Amsterdam behaalde hij in 2011 het Bachelor diploma klassiek gitaar bij Lydia Kennedy en in 2013 studeerde hij af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar hij zijn Master diploma behaalde bij Enno Voorhorst. Roel volgde daarnaast masterclasses bij o.a. Fabio Zanon, Sabrina Vlaskalic, Thomas Müller-Pering en Scott Tennant.
Naast klassiek gitarist is Roel ook actief in de popmuziek en is hij gespecialiseerd in het Spaanse gitaarrepertoire: Flamenco behoort tot de vaardigheden van deze veelzijdige musicus. Roel is behalve uitvoerend musicus ook werkzaam als docent in Amsterdam. 

FLOREAN KRUIJSWIJK JANSEN
Basgitaar/Contrabas

 

 

Op veertienjarige leeftijd begon Florean Kruijswijk Jansen met basgitaarles en dat bleek al snel een goede match. Na vier jaar in verschillende bandjes te hebben gespeeld besloot hij zich verder te ontwikkelen aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2009 is hij begonnen aan de vooropleiding en een jaar later aan de bachelor 'Basgitaar Jazz', met als bijvak Contrabas. Tijdens zijn opleiding had hij onder andere les van Charly Angenois, Lené te Voortwis en Theo de Jong, en volgde hij masterclasses van o.a. Gary Willis, Dominique diPiazza, Jeff Berlin en Reggie Washington. Zeer recent heeft hij zijn opleiding afgerond en mag hij zich gediplomeerd basgitarist noemen.

Tijdens zijn studie heeft Florean als bassist ook deel uitgemaakt van meerdere muzikale projecten, o.a. bij singer-songwriters Chameli en Dené Theron. Met laatstgenoemde nam hij in 2013 het album Up in the Blue op. Het meest recente project is zijn akoestische trio de Bietenbouwers waarin Beatles-nummers op intieme manier opnieuw vormgegeven worden zodat de schoonheid ervan duidelijk zichtbaar wordt voor iedereen. Zijn stijl als bassist is het beste te omschrijven als dienstbaar, transparant en melodisch. Zijn belangrijkste inspiratiebronnen zijn: Jeroen Vierdag, Theo de Jong, Jaco Pastorius, Richard Bona, Lars Danielsson en Pino Palladino.

Ook op docerend gebied is Florean erg actief. Hij geeft privé basgitaar- en contrabasles en heeft een workshop improviseren voor kerkgemeenschappen ontwikkeld. De komende jaren hoopt hij dit te gaan uitbreiden door zijn lesbevoegdheid voor de middelbare school te halen.

ANNE KORFF DE GIDTS
Cello

 

 

Anne Korff de Gidts kreeg haar eerste cellolessen op elfjarige leeftijd aan de Muziekschool Amstelveen. Ze volgde lessen bij Like en Yke Viersen. Op achttienjarige leeftijd werd Anne aangenomen op het Conservatorium van Amsterdam. In 2013 studeerde zij hier af bij Monique Bartels. Momenteel volgt Anne de Master of Music New Audiences and Innovative Practice aan het Koninklijk Conservatorium.

Anne maakt onderdeel uit van verschillende ensembles en projecten. Zij is lid van Ensemble FIVE, dat bestaat uit vijf cellistes waar twaalf componisten nieuwe muziek voor geschreven hebben. Ook speelt Anne graag kamermuziek – zij is celliste van het EARtrio en treedt regelmatig op met pianiste Karin van der Veen en pianist Charlie Bo Meijering.
In augustus 2014 zal Anne tijdens het Grachtenfestival te zien zijn in de grote locatieproductie De Odyssee waar zij met o.a. het Asko | Schönberg en het Rosa Ensemble nieuwe composities van Maxim Shalygin ten gehore zal brengen.
In 2014 zal zij tevens in België te zien zijn in de jeugdvoorstelling Toen mijn vader een struik werd, gebaseerd op het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen.

Afgelopen seizoenen heeft Anne haar muzikale verscheidenheid ook laten zien buiten de traditionele uitvoeringspraktijk. In seizoen 2012/2013 speelde zij een cruciale rol in het succesvolle theaterstuk Hertz, dat zich volledig in het donker afspeelde. Daarnaast was Anne lid van de band van Tessa Rose Jackson en heeft meegewerkt aan haar debuutalbum Songs from the Sandbox.

LEON BARTELSMAN
Viool

 

 

Leon Bartelsman begon viool te spelen op zijn vierde en doet vanaf zijn vijfde mee
aan muziektheater. In zijn vroege jaren was hij te zien in verschillende zomerproducties, zoals Macbeth, Odysseus en The Importance of Being Ernest.
Op Het Spinoza Lyceum, waar hij dit jaar zijn gymnasium diploma heeft behaald,
trad hij net als Patricia van Haastrecht (zie Cast) op in meerdere musicals,
waaronder Oliver!, A London Split Up en Gewizt!.
In Stadsschouwburg Haarlem was Leon in 2013 met zijn viool op het toneel te vinden in Scrooge. Onlangs won hij als violist in een artiestentrio de finale van
'Het Rozentuinfestival 2014'. Samen met medeleerling Philip Venema heeft Leon een symfonie gecomponeerd (Symfonie nr. 1) die zijn première zag in december 2013. Voor het Asko | Schönberg ensemble componeerde hij voor het ‘Notepad Compositie Project’ Two Sides. Leon studeert bij vioolpedagoge Irina Zacharova en treedt regelmatig op in en rond Amsterdam. 

Foto: Trees Heil ©

WOUTER KUHNE
Percussie

 

 

Wouter Kuhne begon op drie jarige leeftijd met zijn eerste ritmes.  Op 7 jarige leeftijd is hij begonnen met drumlessen van Gerben Wester en stroomde later door naar Rene Smit. Op zijn 12e kwam hij in contact met Gerhard Jeltes van het Conservatorium van Amsterdam. Hij viel in bij een combo van het Junior Jazz College, speelde met dit combo op het IJazz festival en werd datzelfde jaar toegelaten tot deze juniorenopleiding. In Amsterdam kreeg hij lessen en masterclasses van jazzmeesters als Dick Oatts, John Clayton en John Engels. Op 16 jarige leeftijd maakte hij zijn debuut op het North Sea Jazz Festival, waarbij hij op het laatste moment moest invallen bij een combo van Peter Guidi. In november 2012 won hij met zijn kwartet Oosterdok 4 de eerste prijs op het Prinses Christina Jazz Concours en daardoor trad hij in 2013 opnieuw op op het North Sea Jazz Festival, ditmaal met Oosterdok 4. In 2014 stond bij voor de derde keer op rij op het North Sea Jazz Festival, als drummer van Big Band Jazz Focus. Daarnaast heeft Wouter in grotere orkesten gespeeld en zangeressen begeleid als Margriet Eshuijs en Linda Wagenmakers. Wouter doet momenteel eerste jaars conservatorium. Daar krijgt hij les van Marcel Serierse en Haye Jellema.

ALAN EVANS
Arrangementen

 

IVO CHUNDRO
Choreografie 'Vannacht gaan we uit'

 

JULIA BERENDSE
Vertaling liedteksten

 

RUBEN KUPPENS
Vertaling dialogen

WESLEY DE RIDDER
Vertaling 'Magere Brug'/Aanvulling liedteksten

 

ANOUCK DE HAAN
Productieleidster


IDAK BV/TIM-GROUP
Geluid

 

FONS BALTUS
Geluidstechnicus


CHIEL TEN CATE
Licht/Lichttechnicus


TOBIAS VAN HARMELEN
Lichtassistent
 

MEREL BUSSINK-HOLL
Zakelijke begeleiding

 

ESTHER LINDENBERGH
Productieassistente

TANJA PIEKSMA
Productieassistente

ANNE DIJKHORST

PR/Fotografie/Poster- en flyerontwerp

PEGGY DE HAAN

Foto Dook van Dijck
 

SAMANTHA DE RIDDER

PR/Social media

 

 

bottom of page